Τηλέφωνα επικοινωνίας
23960 23602 Θεσσαλονίκη
2160029096 Αθήνα

ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

photo

 
Το Ανθρακικό Αποτύπωμα ενός προϊόντος είναι η συνολική ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και των υπολοίπων αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία εκπέμπει ένα προϊόν κατά τη διάρκεια ζωής (κύκλο ζωής) του, από το στάδιο της παραγωγής του μέχρι το στάδιο της χρήσης και της τελικής απόρριψής του. Για παράδειγμα, το Ανθρακικό Αποτύπωμα ενός τυριού περιλαμβάνει τις εκπομπές της εκτροφής των ζώων, της παραγωγής του γάλακτος, τη μεταποίησή του, την παρασκευή του και την συσκευασία. Επίσης, υπολογίζεται η ποσότητα των εκπομπών αερίων που προκαλούνται από τη μεταφορά και τη διανομή του προϊόντος στα σημεία πώλησης και τέλος της απόρριψης της συσκευασίας από τον καταναλωτή.
 
Computer Hope

Μία επιχείρηση η οποία μπορέι να υπολογίσει το Ανθρακικό Αποτύπωμα των προϊόντων της έχει τη δυαντότητα να εντοπίσει τον αποτελεσματικότερο τρόπο για τη μείωσή του μελλοντικά επιδρώντας θετικά στο περιβάλλον και κατ'επέκταση στον άνθρωπο.

O υπολογισμός του Ανθρακικού Αποτυπώματος συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη χρήση της ενέργειας, στον περιορισμό των αποβλήτων και των απορριμάτων καθώς και στην καλύτερη διαχείριση των logistics με άμεση συνέπεια την σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας μιας επιχείρισης.



 

TESTIMONIALS

ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: info@kontzoglou.gr
T: 23960 23602, 23624
F: 23960 23661
Τέρμα λειβαδίου - Βασιλικά
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

SOCIAL MEDIA

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Αποδοχή